درمان ریزش مو
به جد مو یکی از مهمترین المان ها در زیبایی افراد است. حتی اگر بهترین جراحی های زیبایی رانیز انجام داده باشید کم پشت بودن مو ها می تواند زیبایی شما را تحت الشعاع قرار دهد.
قطعا شنیده اید که میزان مشخصی از ریزش مو در طول شبانه روز طبیعی است، اما زمانی که این ریزش از حالت طبیعی خارج شود برای افراد نگران کننده خواهد بود.
اولین اقدامی که افراد با مشاهده ریزش موهایشان انجام می دهند چیست؟
خود درمانی ها و امتحان کردن روش های خانگی. اما باید به یاد داشته باشید اگر ریزش مو به علت مشخصی روی داده باشد، اینگونه درمان ها نه تنها نتیجه بخش نخواهد بود، بلکه موجب می شود زمان طلایی برای درمانی قطعی را نیز از دست دهید.
بنابراین اگر با ریزش مو مواجه شدید بهترین اقدام مراجعه به متخصص پوست و مو خواهد بود.
ما در این نوشتار به بررسی روش های درمانی پرداخته ایم، همراه ما باشید:
ریزش مو تا چه میزان طبیعی است؟
ابتدا برای درک بهتر از این عارضه تعریف مختصری از ریزش مو را بیان خواهیم کرد. ریزش مو در واقع نوعی عدم تعادل بین ریزش و رویش مو است. به عبارت دیگر اگر همسو با ریزش، رویش مو ها ایجاد نشود حجم مو به مرور زمان کاهش پیدا کرده و در نهایت طاسی سر را به دنبال خواهد داشت.
ریزش روزانه 50 تار مو طبیعی است که این تعداد در فصول بهار و پاییز دو برابر خواهد شد. اما اگر موهای شما بیش از این مقدار ریزش داشته باشد، باید برای بررسی علت آن به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.
ریزش مو اغلب در مردان رخ می دهد و بانوان به نسبت آن ها کمتر با این عارضه مواجه می شوند. غالبا نوع ریزش مو آندروژنیک آلوپسی از دیگر انواع آن فراگیر تر است. این نوع ریزش مو از شقیقه ها و پیشانی شروع شده و پس سر را نیز در بر می گیرد.
تفاوت ریزش موی در مردان و زنان در محل ریزش است به این صورت که ریزش مویی که در بالا ذکر شد اغلب در مردان اتفاتق می افتد اما در بانوان ما شاهد ریزش موی پراکنده هستیم . البته این به این معنا نیست که این نوع ریزش موی شایع، در بانوان رخ نمی دهد. ریزش مو آندروژنیک آلوپسی در بانوان با نشانه های شکنندگی تار مو ایجاد خواهد شد.
اتفاق نظر درمورد علت به وجود آمدن ریزش مو بین متخصصین وجود ندارد. برخی عامل ژن را بسیار تاثیرگذار می دانند و برخی این عامل را در کنار تغذیه سالم علت ریزش مو در نظر می گیرند . به هر روی ژن ریزش مو می تواند از مادر و پدر به فرزندان منتقل شود. در ادامه به علل دیگر این عارضه خواهیم پرداخت:
علت های شایع در ریزش مو
- کم خونی
- عدم تعادل کارکرد غده تیروئید
- زایمان و شیردهی
- استفاده از دارو های بیهوشی
- کمبود ویتامین ها
- ابتلا به آلرژی
- استفاده از برخی دارو ها
- ابتلا به سینوزیت
- ابتلا به بیماری های پوستی
- استرس و اضطراب
چگونه می توان ریزش مو را درمان کرد؟
روزانه افراد بیشماری برای درمان این عارضه به متخصصین پوست و مو مراجعه می کنند. اما اغلب آن ها از نتیجه درمان رضایتمند نیستند. این عامل می تواند علل گوناگونی داشته باشد که از جمله آن عدم تجربه و مهارت کافی متخصص در تشخیص علت ریزش مو، استفاده نادرست از دارو ها و یا عدم پیگیری صحیح روند درمان را می توان نام برد.
افرادی که با ریزش مو مواجه هستند باید در نظر داشته باشند درمان آن نیازمند صبر و حوصله و گذراندن طول درمان مشخص است. بنابراین اگر می خواهند اقدام به درمان کنند باید به درستی تمامی مراحل را طی کرده و توصیه های پزشک خود را رعایت کنند.
گام ابتدایی برای درمان عارضه ریزش مو انتخاب بهترین متخصص پوست و مو است. این اقدام باید در نهایت دقت و تحقیق صورت گیرد چراکه مراجعه به متخصصین بی تجربه می تواند عواقب جبران ناپذیری را ایجاد کند.
در جهت درمان ریزش مو راه کار های فراوانی پیشنهاد شده است. که در ادامه اشاره خواهیم کرد:
راه های ارتباطی با دکتر جاوید حسینی
شماره تماس مستقم دکتر : 02144005027
آدرس مطب : صادقیه، خیابان آیت الله کاشانی، نبش گلستان شمالی، روبروی ایستگاه مهران، ساختمان پزشکان شماره ۱، بلوک۱، ورودی۲، طبقه ۲، واحد ۱۰
پیج اینستاگرام دکتر جاوید حسینی
دارو درمانی
عامل ریزش مو در افراد متفاوت است. بنابراین با انجام آزمایشات مختلف متخصص علت زمینه ای این بیماری را تشخیص خواهد داد. در مرحله بعد اگر علت ریزش مو کمبود مواد معدنی و یا ویتامین های مور نیاز مو باشد با تجویز دارو های مختلف سعی می کند موهای باقیمانده را تقویت کرده و در اصطلاح ریزش مو را کنترل کند.
زمانی که افراد با علت ژنیتکی برای ریزش مو مراجعه می کنند. متخصص می تواند با انتخاب برخی دارو و تجویز آن برای بیمار روند ریزش مو را به تعویق اندازد. این عامل منوط به استفاده منظم از دارو ها خواهد بود.
در دارو درمانی می توان از دارو های موضعی و دارو های خوراکی استفاده کرد که بنا بر تشخیص پزشک برای هر فرد متفاوت خواهد بود.
بیماران باید توجه داشته باشند که مصرف برخی دارو ها می تواند عوارض کوتاه مدت و یا بلند مدتی نظیر کاهش میل جنسی داشته باشد، لذا ضروری است که در جلسه ابتدایی مشاوره با پزشک، نوع درمان و دارو های مورد استفاده و عوارض احتمالی آن ها را جویا شوند.
برخی دارو ها نیز به صورت موضعی مورد استفاده قرار می گیرد. که فرد باید به صورت مرتب در زمان های مشخص شده از آن استفاده کند.
در حال حاضر متخصصین در کنار دارو درمانی ها از روش های نوین دیگری مانند مزوتراپی استفاده می کنند که در ادامه به آن می پردازیم:
مزوتراپی مو
این روش نوین که به منظور جلوگیری از ریزش مو مورد استفاده قرار می گیرد، میتواند تنها در چند جلسه مو ها را تقویت کرده و مانع از ریزش آن شود.
در این روش که نوعی روش غیر تهاجمی نیز است با کمک سوزان ها نازک مواد مغذی و تقویت کننده مو به لایه اپیدرم پوست انتقال می یابند. در واقع این روش با تقویت لایه میانی پوست موجب مستحکم شدن مو ها و عدم ریزش آن ها می شود.
این روش که دست کم در 45 دقیقه قابل انجام است بدون استفاده از بیهوشی صورت می گیرد.
افراد باید دقت داشته باشند که عامل تاثیر گذار در درمان ریزش مو با مزوتراپی، کیفت بالای مواد استفاده خواهد بود.
تعداد جلسات لازم برای مزوتراپی مو
بنابر نوع و میزان ریزش مو متخصص تعداد جلسات 4 الی 5 مرتبه را به بیمار پیشنهاد خواهد داد. اما این جلسات می تواند تا 6 الی 8 جلسه نیز ادامه یابد.
توصیه نهایی
بانوانی که از ریزش موی پس از زایمان رنج می برند می توانند با استفاده از این روش به نتیجه مطلوب رسند.
ریزش مو نوعی عارضه فراگیر است که با تغذیه افراد در ارتباط است. بنابراین توجه به تغذیه و رعایت بهداشت مو می تواند بهترین عامل در جلوگیری از ریزش مو باشد. اگر نگران طاسی سر هستید پیشنها می کنیم در شیشه های عطاری ها به دنبال درمان آن نگردید، چراکه اگر روش موثری برای درمان وجود داشت دیگر احتیاجی به ابداع روش های نوین نبود. روش های نوظهوری مثل مزوتراپی دقیقا به علت ناکارامدی همین روش های خانگی به وجود آمده است، پس وقت خود را تلف نکنید.
سایر مطالب دکتر جاوید حسینی
بهترین دکتر برای میکرونیدلینگ صورت